Živá hudba pro všechny generace

Nová aparatura YAMAHA

10.06.2013 17:23

Protože se neustále snažime zlepšovat po všech stránkách pro ještě lepší zážitky z našich produkcí, přišla řada na investici do výkonného, kompaktního, ale zároveň bezkompromisního ozvučovacího systému. Již více jak 5 let s úspěchem využíváme 1,4kW PA systém The Box od firmy Thomann, skládající se z 2ks širokopásmových aktivních 400W reproduktorů s 15" repro a 2ks aktivních 300W subwooferů v téže velikosti. Tento systém bez problémů ozvučí sál pro 1000 posluchačů, pro menší prostry je však, kvůli své velikosti, nevhodný.

Druhý systém jsme pořídili nedávno. Jde o 2 kusy Bose L1 Compact, což je revoluční přenosný LineArray systém od proslulého amerického výrobce high-tech audio vybavení. S tímto systémem již více než rok úspěšně zvučíme svatby, oslavy narozenin a ostatní menší akce do cca 60-80 posluchačů. Bose L1, i přes své skutečně kompaktní rozměry, hraje neuvěřitelně čistě. Pro akce, kde není kladen důraz na hlasitost produkce, ale spíše kvalitu zvuku s minimálními nároky na prostor, nemá tento sytém, ve své třídě, konkurenci.

Chybějící "zlatou střední cestu" jsme doplnili právě teď. Ač velikostí kompatktní, tak zvukově mnohem výkonnější, než naše "velká aparatura", se jmenuje Yamaha DXR 10 + DXS12. Jedná se o nejnovější model aktivních reprobeden od našeho oblíbeného japonského výrobce, vybavených digitálními zesilovači s DSP (digital system processor). Celkově má systém složený ze 2 ks DXR10 a 1ks DXS12 výkon neuvěřitelných 2950 Watt s maximální hodnotou akustického tlaku SPL 132dB. I při takové hlasitosti, kterou v praxi nikdy nevyzkoušíme, protože by nám popraskaly bubínky, je systém schopný produkovat neuvěřitelně čistý a jasný zvuk. Už se moc těšíme, až ho v sobotu vyzkoušíme na otevřeném prostranství, kde bude teprve schopen ukázat, co skutečně umí. I v menším prostoru na 1/4 výkonu produkuje zvuk, který si dovolím nazvat "božský". Spojení top keyboardu Yamaha Tyros 4 s top reproboxy téže značky posune kvalitu zvuku na našich produkcích zase o kus dopředu.

Chcete-li si systém poslechnout, stačí si nás objednat na vaši akci a při objednávce vyřknout vaše přání, že chcete slyšet Yamahu. Rádi Vám ji přivezeme ukázat.

 

Pro zvědavce video prezentace od Yamahy:

Zpět

Vyhledávání

© 2018 Všechna práva vyhrazena.